Bunele maniere pentru adulţi

 Eticheta nu este o magie, dar poate fermeca

 Cursuri de bune maniere pentru adulţi în Timişoara. Următorul curs în 23.01.2018

Noi credem că rolul etichetei moderne nu este acela de a transforma oamenii în personaje rigide, uniforme şi fără individualitate, ci de a-i ajuta să trăiască mai frumos şi de-a crea punţi între oameni.

Cunoaşterea detaliată a regulilor ne dă un sentiment de siguranţă în orice situaţie, o dezinvoltură naturală, putere şi, nu în ultimul rând, o libertate de decizie în viaţa noastră socială.

Acest seminar de bune maniere pentru adulţi se organizează în 2 şedinţe, pe grupe mici, astfel încât permite o interacţiune permanentă între trainer şi participanţi şi asigură în acelaşi timp un mediu de discuţii cald şi prietenos.

 

Seminarul abordează chestiuni de interes pentru adulţi, adică detalii pe care nu toată lumea le-a învăţat acasă. În mod cert, bunele maniere se învaţă acasă de la părinţi – cel puţin cele de bază. Dar nu toată lumea a mâncat acasă cu şervet de pânză şi nici n-a avut ocazia să fie dus de părinţi la întâlniri importante. Ca adult, detaliile de stil le acumulăm lent şi le învăţăm autodidact din fiecare situaţie în care suntem puşi, din fiecare carte citită, de la fiecare om deosebit pe care îl întâlnim. Este un proces care durează mulţi ani, iar acest workshop îşi propune să scurteze această perioadă.

Conţinutul acestui seminar de conduită diferă puţin de cursul legat de eticheta în viaţa profesională în sensul că se abordează normele de comportament valabile în viaţa de zi cu zi, în viaţa privată şi în cea socială, precum şi la evenimentele private.

 

Uneori ne lovim de chestiuni minore sau suntem puşi în situaţii neprevăzute şi nu ştim dacă am procedat corect sau dacă ne-a fost afectată imaginea personală.

De exemplu: Am procedat corect când mi-am scos sacoul? Dacă mi-au dat cuţit, să tai cu cuţitul acest fileu de peşte? E bine că i-am dăruit florile cu tot cu ambalaj? E corect să prezint familia X prietenei mele, sau trebuie invers? E normal ca în situaţia X o femeie să se ridice în picioare? Mai e valabilă regula că la masă nu se taie salata? Ciocnim paharele cu ţuică? Ce fac cu sâmburele de cireaşă dacă sunt la un eveniment? Îl arunc în scrumieră? Ce fac dacă apar la un eveniment şi constat că sunt overdressed? E bine să-mi aşez invitatul de onoare în capul mesei? Vecina mea vorbeşte de o jumătate de oră numai despre bolile ei – cum pot să plec în mod politicos? Mă deranjează faptul că cineva mă tutuieşte. Ce fac? Să îmbrac nişte leggins moderni dacă se cere codul casual?

 

Vom dezbate diverse teme din codul bunelor maniere, vom vedea care mai sunt actuale şi care sunt pe cale de dispariţie şi vom avea câteva secţiuni mari:

Pentru firme: În cazul teambuilding-urilor cursul poate fi, pe lângă alte activităţi sportive, o alternativă plăcută şi în acelaşi timp utilă pentru angajaţi.

Pentru înscrieri vă rugăm să completaţi formularul de înregistrare de pe site.

 

Oferim și consiliere individuală pe teme de bune maniere, etichetă și retorică.

Coordonator: Felicia Stângu, trainer acreditat, experienţă în învăţământul preuniversitar, absolventă a cursului de protocol şi organizare, Bucureşti, 2009-2011

Workshop-ul se ţine în 2 şedinţe, în sala din P-ţa Avram Iancu nr. 6, Timişoara, de regulă după ora 17.

Taxa de participare: 120 lei/şedinţă de 3 ore (pentru un grup de 3 persoane 240 lei/grup)